Boşanma davaları

Boşanma davası ve boşanma avukatının önemi

Boşanma davaları Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca yürütülmektedir. Boşanma davalarında dayanılan hukuki sebep önem taşımaktadır. Çünkü kanunda sayılan her bir boşanma sebebi için farklı prosedürler uygulanmakta, daha doğrusu farklı koşullara tabidir.

TMK’da boşanma davaları genel boşanma sebebi ve özel boşanma sebepleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel boşanma sebebi, halk arasında şiddetli geçimsizlik olarak bilinen evlilik birliğinin temelinden sarsılması halinde dayanılan gerekçedir. Özel boşanma sebepleri ise, zina, hayata kast, pek kötü muamele, onur kırıcı davranış, küçük düşürücü suç işleme, haysiyetsiz hayat sürme, terk ya da akıl hastalığı olarak sayılmıştır.

Boşanma davalarında tarafların müşterek çocukları varsa velayet, yoksulluk nafakası, iştirak nafakası, tazminat ve mal paylaşımı gündeme gelmektedir. Bu konularda boşanma avukatına danışılmalıdır.

Nafaka miktarı nasıl belirlenir?

Boşanma davasına bakan mahkeme tarafından tarafların sosyal ve ekonomik durum araştırmaları yapılarak ekonomik durumları tespit edilir. bu hususta tarafların yapacağı itirazlara göre sunulan deliller de nafakanın miktarının belirlenmesinde mahkeme tarafından dikkate alınmaktadır. Nafakaya itiraz : Mahkemenin tedbir olarak verdiği nafaka ara kararına karşı itiraz edilebilmektedir. Mahkemeler kimi zaman taraflardan biri olan koca aleyhine ödeme gücünü aşan miktarlarda nafakalara hükmedebilmektedir. İtiraz süresi bu noktada önem taşımaktadır, çünkü sürelerin geçmesi hak kaybına sebep olabilmektedir.

Boşanma davası avukat

Boşanma davası avukat desteği ile açılmalıdır. İstanbulda avukat olarak oldukça fazla boşanma avukat desteği duyulmaktadır. Boşanma avukatı olarak aranan avukat sayısı oldukça fazladır, ekonomik anlamda boşanma avukat masraflarının karşılanamayacak durumda olduğu durumlarda Adli Yardım için başvurulmasını tavsiye ederiz.

İstanbulda avukat veya boşanma avukatı olarak boşanma davası için pek çok boşanma avukatı ihtiyacı duyulmaktadır. Boşanma avukatı arayanlar için sitemizden iletişim bilgileri ile randevu alabilirler.

Üsküdarda boşanma avukatı arayanlar sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden randevu almaları gerekmektedir.

Üsküdarda avukat boşanma avukatı iletişim http://fatmatugcebilgin.av.tr/iletisim/

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir