İcra avukatı

Çek senet avukatı ve icra hukuku

Çek avukatı

Ticarette nakit sıkıntısı yaşanan durumlarda ticari hayattın devamı için çek senet yoğun olarak kullanılmaktadır. Çek senet vadesi geldiğinde ödenmez veya karşılıksız çıkarsa ne yapılmalıdır. Çek senet nasıl tahsil edilir? Süresi içinde ibraz edilen ve karşılıksız çıkan çek avukatın vasıtası ile icra takibine konu yapılabilir. Çek avukatı karşılıksız çıkan çek için ihtiyati haciz kararı alarak derhal haciz işlemi uygulayabilir, mal kaçırılmasına engel olabilir. Bu noktada icra avukatı zaman kaybetmeksizin mal kaçırma riskine karşı derhal haciz işlemini uygulamalıdır. 

Karşılıksız Çek elinde bulunan avukat ilk olarak teminatı yatırarak Asliye Ticaret mahkemesinden ihtiyati haciz kararı alarak haciz işlemi uygulamaktır. Ticarette nakit sıkıntısı yaşanan durumlarda ticari hayattın devamı için çek senet yoğun olarak kullanılmaktadır. Çek senet vadesi geldiğinde ödenmez veya karşılıksız çıkarsa ne yapılmalıdır. Çek senet nasıl tahsil edilir? Süresi içinde ibraz edilen ve karşılıksız çıkan çek avukatın vasıtası ile icra takibine konu yapılabilir. Çek avukatı karşılıksız çıkan çek için ihtiyati haciz kararı alarak derhal haciz işlemi uygulayabilir, mal kaçırılmasına engel olabilir. Bu noktada çek senet avukatı zaman kaybetmeksizin mal kaçırma riskine karşı derhal haciz işlemini uygulamalıdır. Karşılıksız Çek avukatı ilk olarak teminatı yatırarak Asliye Ticaret mahkemesinden ihtiyati haciz kararı alarak haciz işlemi uygulamaktır.

Çek senet avukatı

Çek bono gibi kıymetli evraklar kambiyo senedi oldukları için, kambiyo senetlerine özgü icra takibi ile icra işlemleri yapılabilir. Çek senet avukatı İstanbul için, ticari hayatın yoğunluğundan dolayı oldukça sık aranan çalışma alanıdır. Çek senet avukatı olarak veya icra avukatı İstanbul için yapılan aramalarda ofisimizden icra takibi hizmetleri verilmektedir. Karşılıksız çek icra takibi avukat desteği için ofisimizden randevu alabilirsiniz.

İcra avukatı çek senedi en hızlı nasil işleme koyar

Ticarette nakit sıkıntısı yaşanan durumlarda ticari hayattın devamı için çek senet yoğun olarak kullanılmaktadır. Çek senet vadesi geldiğinde ödenmez veya karşılıksız çıkarsa ne yapılmalıdır. Çek senet nasıl tahsil edilir? Süresi içinde ibraz edilen ve karşılıksız çıkan çek avukatın vasıtası ile icra takibine konu yapılabilir. Çek avukatı karşılıksız çıkan çek için ihtiyati haciz kararı alarak derhal haciz işlemi uygulayabilir, mal kaçırılmasına engel olabilir. Bu noktada çek senet avukatı zaman kaybetmeksizin mal kaçırma riskine karşı derhal haciz işlemini uygulamalıdır. Karşılıksız Çek avukatı ilk olarak teminatı yatırarak Asliye Ticaret mahkemesinden ihtiyati haciz kararı alarak haciz işlemi uygulamaktır.

İcra avukatı icra takibi

Çek bono gibi kıymetli evraklar kambiyo senedi oldukları için, kambiyo senetlerine özgü icra takibi ile icra işlemleri yapılabilir. Çek senet avukatı İstanbul için, ticari hayatın yoğunluğundan dolayı oldukça sık aranan çalışma alanıdır. Çek senet avukatı olarak veya icra avukatı İstanbul için yapılan aramalarda ofisimizden icra takibi hizmetleri verilmektedir. Karşılıksız çek icra takibi avukat desteği için ofisimizden randevu alabilirsiniz.

Borçlunun mal kaçırması ve tasarrufun iptali davası

Tasarrufun iptali davası İcra İflas Kanunu’nun 277 ve devamı maddelerinde düzenlenmiş özel bir dava türüdür. Bu dava türü alacaklılarından mal kaçırmak kastıyla menkul ve gayrimenkullerini elden çıkaran borçluya karşı bazı şartların varlığı halinde alacaklıyı koruyan bir dava türüdür.

Öncelikle bu davanın açılması için alacaklının hali hazırda başlatmış olduğu bir icra takibi olmalı ve bu icra dosyası borçlunun hiç veya borcu karşılayacak yeterli mal varlığının bulunmamalıdır. 

Tasarrufun iptali icra hukuku davası hakkında yazımızı okumak için: https://fatmatugcebilgin.av.tr/2020/01/19/icra-hukukunda-tasarrufun-iptali-davasi/

İcra taahhüdü kısaca icra borcunun taksitlendirilmesine ilişkin bir anlaşma olarak tanımlanabilir. İcra taahhüdünün hacizden sonra ve hacizden önce yapılmasına göre geçerlilik şartları farklılık göstermektedir.

Hacizden önce yapılmak istenen icra taahhüdünün de farklı yöntem ve zamanlarda yapılması mümkündür.

Çek senet avukatı

Çek bono gibi kıymetli evraklar kambiyo senedi oldukları için, kambiyo senetlerine özgü icra takibi ile icra işlemleri yapılabilir. Çek senet avukatı İstanbul için, ticari hayatın yoğunluğundan dolayı oldukça sık aranan çalışma alanıdır. Çek senet avukatı olarak veya icra avukatı İstanbul için yapılan aramalarda ofisimizden icra takibi hizmetleri verilmektedir. Karşılıksız çek icra takibi avukat desteği için ofisimizden randevu alabilirsiniz.

Karşılıksız çekler hakkında yazımızı okuyabilirsiniz : http://fatmatugcebilgin.av.tr/2019/07/06/karsiliksiz-cek-duzenleme-sucu/

İcra avukatı iletişim : http://fatmatugcebilgin.av.tr/iletisim/

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir