Kamulaştırma davası

Kamulaştırma hukuku ve kamulaştırma avukatı

İdare ihtiyaç duyduğu bir taşınmazın tamamını veya ihtiyaç duyduğu bir kısmını kamulaştırma kanunu hükümleri uyarınca kamulaştırabilir. Kamulaştırma hukuku hükümleri uygulanır. Bu hususta Kamulaştırma kanunu düzenleme gerekli düzenlemeleri barındırmaktadır.

Kamulaştırma işleminde idare ile gayrimenkulün maliki arasında yapılan uzlaştırma görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde, bedel tespiti ve gayrimenkulün idare adına tescili talebiyle Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılması gerekmektedir.

Kamulaştırma avukatı

Kamulaştırma davasının yürütülmesinde uzman bir kamulaştırma avukatı ile beraber çalışılmasıi davanın kamulaştırma avukatı ile takip edilmesi önemlidir. Aksi takdirde tarafların kamulaştırma avukatından hukuki destek almaksızın yaptığı işlemlerde hak kaybı yaşanabilecek mağduriyetler ortaya çıkabilecektir.

Kamulaştırma işlemlerinde bedelde anlaşılmaması Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada mahkeme tarafından Bilirkişi Heyeti ile bedel tespiti yaptırılmaktadır.

Kamulaştırma davalarında uzman avukat gerekebilir.

Kamulaştırma davalarında uzman avukat desteği alınmalı hukuki süreci takip etmesi sağlanmalıdır. Kamulaştırma avukatı ile iletişime geçmek için sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden randevu alabilirsiniz.

Kamulaştırma davası avukat İstanbul için önem taşımaktadır, zira kamulaştırma işlemlerine her geçen gün büyüyen yeni yol ve ulaşım tesisleri yapılan İstanbul’da yoğun olarak rastlanmaktadır.

Kamulaştırma hukuku avukatı ve kamulaştırma avukatı İstanbul

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir