Kiralanarak başka bir spor kulübüne bonservisi verilen sporcu, kulübe geri dönmemesi halinde sözleşmesel ilişkinin sona ermesi sebebiyle zararlardan sorumlu olmaz.

Yargıtayın 13. Hukuk Dairesinin 2019/1334 K. sayılı kararı bir başka kulübe kiralanarak tüm sporcu haklarının geçici olarak bir başka kulübe devredilmesi halinde, sürenin sonunda sporcunun tekrar aynı kulübe dönmemesi halinde kiralayan spor kulübünün sporcudan zararını talep edemeyeceğini belirtmiştir.

Anılan kararda ilgili kısım şu şekilde ifade edilmiştir;

“Mahkemece, dosyaya kazandırılan bilirkişi görüşü de benimsenerek, davalının … Spor Kulübüne transfer edilmesi ve bonservisinin davacı … kulübüne geri verilmemesi hususlarında söz sahibi olmayan, olması halinde sözleşmesel ilişkinin sona ermesi sebebiyle mecburiyeti bulunmayan davalının, zarara uğramış olsa dahi davacının zararlarından mesul tutulamayacağı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiş; hüküm, taraflarca temyiz edilmiştir.
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına davacının tüm temyiz itirazlarının reddi gerekir..”

Kararda her ne kadar sporcunun geçici suretle bir başka spor kulübüne kiralandığının taraflar arasında kabul edilmiş olduğu anlaşılsa da, bu durumda sporcunun spor kulübü ile sözleşmesel ilişkisinin sona ermiş olması sebebiyle mecburiyetinin bulunmadığı belirtilmiştir. Yerel mahkeme bu gerekçe ile spor kulübünün uğramış olduğu zararın tazmini talebini reddetmiş, Yargıtay 13. hukuk dairesi de bu kararı onamıştır.

Av. Fatma Tuğçe Bilgin

Spor hukuku avukat

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir