İpoteğin kaldırılması

İpoteğin kaldırılması davası ve avukat

İpoteğin kaldırılması için ne yapmalıyım?

Borcum bittiği halde banka (veya alacaklı) taşınmazım üzerindeki ipoteği kaldırmıyor? Ne yapmalıyım?

Vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorularda karşılaşılan problemlerden biridir ipoteğin kaldırılması sorunu.

ipoetek ayni bir teminattır. Bir veren tarafından alacağını teminat altına almak amacıyla borçluya ait veya borçlunun borcuna kefil olmak isteyen başka bir kişiye ait taşınmaz üzerinde ipotek tesis edilebilir.

Borç bittikten sonra alacaklının taşınmaz üzerindeki ipoteği kaldırması gerekir. Alacaklının alacağının tamamı ödenmesine rağmen ipoteği kaldırmaması halinde Gayrimenkul maliki tarafından ipoteği kaldırmak için ipoteğin kaldırılması davası açılması gerekir.

İpoteğin kaldırılması davası avukata verilecek vekâlet name ile avukat vasıtası ile açılmalıdır. İpoteğin kaldırılması avukatı ipotek avukatı desteği alınmalı.

Aile konutu üzerindeki ipoteğin kaldırılması hakkında : http://fatmatugcebilgin.av.tr/2020/05/02/ipotegin-kaldirilmasi-aile-konutu/

Mahkeme tarafından ipoteğin kaldırılması davasında borcun sona erdiği ispat edilirse, ipoteğin kaldırılmasına karar verilir. Mahkemenin kararı Tapu müdürlüğüne iletilerek, ipoteğin kaldırılması sağlanır.

İpoteğin kaldırılması davası ve ipotek avukatı

Bu davada (ipoteğin kaldırılması davası) ipotek avukatından destek alınarak ipotek davası avukatı ile beraber takip edilmelidir.

İpotek avukatı, Üsküdarda avukat, ipotek avukat, üsküdarda ipotek avukatı, ipoteğin kaldırılması avukat ve ipoteğin kaldırılması davası avukat.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir